Borerigge

En borerig er en speciel arbejdsplads, da den i sagens natur er lokaliseret til havs. Riggene er såkaldte Deep Water semisubmersible borerigge og er kvadratiske, ca 75×75 meter. Når de sejler, har de en dybgang på ca. 10 meter. I boresituationen er den sænket til ca. 20 meter. Helikopterdækket er da ca. 40 meter over vandoverfladen. Når der bores, er der omkring 170-180 personer ombord. Besætningen kommer fra forskellige nationer.

Vikarlæger.dk tilbyder ansættelse som lægevikar på borerigge drevet af Mærsk Drilling A/S. Riggene ligger f.eks. ud for Afrikas kyster, ud for Singapore/Australien eller i Den Mexicanske Golf. Vikariaterne er typisk af en måneds varighed og henvender sig til læger, der som minimum har opnået B-autorisation.
Der er en lægeklinik ombord med to sengepladser. Der er defilibrator og udstyr til intubering samt instrumenter og materialer til suturering af sår etc. I lægeklinikken er der skriftlige instrukser vedrørende alle procedurer i klinikken.
Det er et krav, at lægen inden påmønstring har gennemgået en udvidet lægeundersøgelse ved Søfartsstyrelsens lægekontor i København og at lægen efterfølgende har bestået et 3-dages Off-Shore-Survival-kursus. Dette kursus foregår i Aberdeen, Singapore eller Louisiana og arrangeres af Mærsk Drilling og Vikarlæger.dk.

Vores ydelser

Vikarlæger.dk aflønner lægen og varetager al administration i forbindelse med ansættelsen. Vi arrangerer alle praktiske forhold omkring vikariatet, herunder booking af lægeundersøgelser, Off-Shore-Survival-kursus, flyrejse og hotelophold. Vikarlæger.dk sørger for, at lægen får visum og arbejdstilladelser til de lande, som påkræver dette. Vikarlæger.dk tegner udvidet lægeforsikring for lægevikarerne, så de er dækket under vikariatet.